הוצאת ויזה לארצות הברית – כל השלבים

הוצאת ויזה לארצות הברית תמיד נראתה לי משימה גדולה ומפחידה,

כל הזמן הפחידו אותי בעיקר משלב מילוי הטפסים,

כמה זה מסורבל, וכמה זה קשה (הכל באנגלית) !

מה שואלים שם? מה לענות ? ואחרי שעוברים את שלב מילוי הטפסים

צריך לעמוד בתור ארוך ולעבור ראיון (שאולי יתרחש גם הוא באנגלית) ?

ומה אם לא יאשרו לי ? הכול נשמע מלחיץ, כמו מבחן אחד גדול וחשוב.

אבל תשמעו, זה לא באמת כזה נורא. ממש לא.

היום קיבלתי ויזה לארצות הברית ! איזו התרגשות !

ואפילו שרדתי כדי לספר לכם על התהליך !

אז קודם כל, כפי שכבר ציינתי קודם, השד לא נורא. איך עושים זאת?


אלו השלבים שעליכם לעשות על מנת להוציא ויזה (לתיירים) :

לפני הכל : *עליכם לוודא שיש לכם דרכון בתוקף לפחות ל 6 חודשים.

*לא לרכוש כרטיסים לפני הוצאת ויזה לארצות הברית. קודם מוציאים ויזה ואחר כך קונים כרטיסי טיסה.

*הקדישו מספיק זמן וסבלנות לתהליך.

שלב 1: להצטלם תמונת פספורט המיועדת להוצאת ויזה (צריך להגיד לצלם שזו תמונה לוויזה).

מה מיוחד בתמונה הזו?

היא גדולה יותר מפספורט רגיל, הרקע חייב להיות לבן, אסור להצטלם עם תכשיטים,

    1. שיער ארוך צריך להיות אחורה באופן שלא יסתיר את האוזניים, ללא משקפיים,

לי אמרו גם לא לחייך 

      1. בנוסף, חשוב לבקש מהצלם את התמונה כקובץ (קחו איתכם דיסק און קי או שהצלם ישלח לכם למייל),

תצטרכו אותה לשלב מילוי הטופס באתר.

    צילום התמונה עולה בין 25-35 ש”ח.

שלב 2מילוי טופס בקשה לוויזה, הטופס ניקרא  DS 160

נכון הטופס כולו באנגלית, אבל למי שיודע אנגלית בסיסית זה לא כל-כך נורא,
מה גם שאפשר לעשות העתק הדבק לשאלות שם ולתרגם בגוגל תרגום לפני שעונים.
יש למלא את כל הטופס באנגלית בלבד.
אם אתם ממלאים טפסים עבור כמה בני משפחה  – כל מועמד ממלא טופס משלו.
עוד דבר שאפשר לעשות זה לחפש באינטרנט טופס שכתוב בעברית רק בשביל הדוגמה, כמו הטופס שבאתר הזה

ולהבין פחות או יותר את השאלות ומבנה הטופס.

  • *שימו לב בתחילת התהליך יופיע מספר סידורי ארוך (בשילוב אותיות),זה מספר הטופס שלכם למקרה
  • שהתחלתם את תהליך מילוי הטופס ויצאתם ממנו באמצע.
  • אם תרצו לחזור ולהמשיך מהנקודה בה יצאתם תצטרכו את המספר הזה.
  • המספר הזה יהיה נחוץ לך גם בעת קביעת המועד לראיון (בשלב 4).מילוי הטופס כאן

  • מה צריך למלא בטופס ?

    פרטים אישיים, כתובות וטלפונים, פרטי דרכון (מלאו את הטופס כשהדרכון שלכם אתכם),

    פרטים משפחתיים – שם האב, תאריך לידה שלו (זה הזמן לדעת מתי יש יום הולדת לאבא),

    האם יש לכם משפחה בארה”ב, אם כן מה הכתובת שלהם (הכינו כתובת מראש),

    פרטי מקום העבודה (איפה אתם עובדים, כמה זמן אתם שם, מה גובה המשכורת שלכם, ופרטי מעסיק קודם אם יש),

    פרטי טיול / נסיעה (מומלץ שיהיה לכם תאריך לטיול וכתובת בה תשהו לפחות בהתחלה, גם כתובת מלון זה טוב),

    פרטי לימודים (אם אתם סטודנטים),

    מי מתלווה אליך לטיול,

    האם היית בעבר בארה”ב,

    שאלות ביטחוניות קצת מוזרות (בודקים אם יש לכם קשר לטרוריסטים ולארגוני טרור למיניהם).

    שאלות כלליות – האם יש לך עבר פלילי, מה השפות אותן אתה דובר, האם יש לך נכות.

    גברים – האם הייתם בצבא ומה היה תפקידכם שם.

    בסיום מילוי הטופס מוסיפים את התמונה שקיבלתם כקובץ כשהצטלמתם (שלב 1 זוכרים?),

    שימו לב שהקובץ לא יהיה גדול מידי במונחים של משקל קובץ (גודל התמונה צריך להיות עד 240kb).


 

    1. שלב 3: כעת תצטרכו לשלם את האגרה (160$). שימו לב, גם אם לא יאשרו לכם ויזה
    1. עדיין תצטרכו לשלם את הסכום הזה וכספכם לא יוחזר

יש לבחור את המיקום לאיסוף הדרכון שלכם במידה ותשאירו אותו בשגרירות להנפקת הויזה,

ביחרו בין איסוף עצמי בדואר רשום (מלאו כתובת) לבין שרות שליחים לנקודת איסוף שברשימה.

הדפיסו את האישור שקיבלתם עם סיום מילוי הטופס. אישור עם בר-קוד.

וגם את אישור התשלום.

תשמרו את האישורים שהדפסתם, תצטרכו להגיע איתם לראיון בשגרירות ארה”ב


שלב 4: קביעת מועד לראיון בשגרירות כאן

מי שעוד לא מלאו לו 14 שנים או מי שגילו מעל גיל 80 אינו נדרש להתראיין,

הוא צריך רק למלא את טופס הבקשה, לשלם את האגרה ולשלוח את האישורים הנדרשים

יחד עם תמונה ודרכון בתוקף לשגרירות.

לבחירתכם מיקום הריאיון אחד מבין השניים- ירושלים או תל אביב:

כתובת שגרירות ארה”ב בתל אביב: רח’ הירקון 71, ת”א.

כתובת הקונסול הכללים בירושלים: רח’ דוד פלוסר 14, ארנונה ירושלים.

*שעת קביעת הראיון בשגרירות היא לא בהכרח השעה בה תתראיינו מול נציג הקונסוליה,

אלא היא שעת הכניסה שלכם למתחם השגרירות.

*בקיץ או לפני חגים יתכן שיהיה עומס גדול מהרגיל ותור ארוך יותר למגיעים לשגרירות לראיון.

הגעתם לשגרירות ? אם הגעתם עם בני משפחה (בן/בת זוג ו/או ילדים),

  • תעברו יחד את התהליך מתחילתו ועד סופו.

    1. שלב 5 ואחרון: הגעה לשגרירות. מה להביא איתכם לשגרירות ?

דרכון אישור תשלום האגרה (160 דולר)

אישור הזמנה לראיון

טופס DS-160 זה הטופס שמילאתם בשלב 2.

שתי תמונות בגודל 5X5 ברקע לבן .

מה אסור להכניס אתכם לשגרירות? 

טלפון, כל התקן דיגיטלי, מים (יש שם), אוכל (אפשר לקנות אוכל).

מה קורה עם הגעתכם לשגרירות?

התור מתחיל מבחוץ (מומלץ לקבוע שעת בוקר נוחה, שלא תעמדו שם בשמש),

מציגים לנציג השגרירות שנמצא ליד התור את הטופס שהדפסתם (עם הבר-קוד) וניגשים לסוף התור.

בהגיע תורכם נכנסים לשגרירות, עוברים בידוק בטחוני רגיל ומשם נכנסים פנימה לרישום קצר

בו מגישים שוב את הטופס שהדפסתם, דרכון ותמונה.

משם עוברים לתור ל”קבלה” שם מוסרים את הדרכון, התמונה ותביעת אצבעות (ביומטרית ולא מלכלכת).

משם עוברים לתור לראיון. שימו לב, הראיון קצר, נעשה בעמידה ואין סיבה להילחץ ממנו.

הנציג ישאל אתכם שאלות, בכדי לברר מה מטרת הטיסה שלכם לארה”ב.

השתדלו לענות תשובות קצרות וענייניות, בנימוס ובצורה מכובדת. בדרך כלל.

התשובה אם עברתם או לא עברתם מתקבלת מיד עם סיום הריאיון.

אם בקשתכם אושרה המראיין ישאיר אצלו את טופס הבקשה ואת הדרכון שלכם,

  • בכדי להנפיק את האשרה. בתוך שבוע הדרכון יישלח אליכם (בדרך בה בחרתם – בשלב 3).

אותנו שאלו בראיון:

    • מה מטרת הנסיעה? אתם נשואים ? יש לכם ילדים? הם נשארים בארץ? אתם עובדים? היכן ? כמה זמן אתם עובדים בעבודה הזו/ כמה זמן אתם בתחום? היכן למדתם/לומדים ?יש לכם דירה בבעלותכם? האם יש לכם משפחה בארה”ב? כמה זמן תשהו בארה”ב ?וזהו. מרגע שהגענו לשגרירות ועד שיצאנו משם עברה שעה ורבע.

      מה הסיכויים לקבלת ויזה?

      עליכם להוכיח בטופס שמילאתם ובראיון בשגרירות שיש לכם קשרים חזקים לארץ.

      איך מוכיחים זאת הכי טוב?

      הוכיחו שאתם רשומים ללימודים במוסד לימודי בארץ,

      הוכיחו קשרים משפחתיים (ילדים שנשארים בארץ),

      הוכיחו שיש לכם עבודה קבועה ומסודרת,

      הוכיחו שיש לכם דירה על שמכם בארץ.

      בראיון בודקים שמטרת הנסיעה שלכם ומה שתגידו תואם למה שמילאתם בטופס.

      באיזה מצב תקבלו (חלילה) סירוב?

      אם המראיין בשגרירות חושד שבכוונתכם להגיע לארה”ב על-מנת להישאר בה

      לתקופה ממושכת מידי או לעבוד בה ללא רישיון עבודה .


      מסמכים נוספים שמומלץ להביא אתכם למקרה שתצטרכו להוכיח קשר חזק לארץ:

       

תלושי משכורת לשכירים  / אישור מרואה חשבון לעצמאים.

אישור לימודים ממוסד השכלה בארץ.

אישור ממקום העבודה. תדפיס עו”ש של חשבון הבנק או פירוט חסכונות – מה שמעיד על יכולת כלכלית.

מסמך המאשר כי אתם בעלי רכוש ונכסים בארץ.

דוגמה לרכוש :בית, עסק, רכב וכדו’ פנסיונרים: מסמך המעיד על הכנסות (ביטוח לאומי / קיצבה).

צעירים: צו גיוס / זימון לצבא או לשירות לאומי.

לחיילים בשירות סדיר או לקראת שחרור: מסמך מהשלישות שמאשר את שירותכם בצ.ה.ל.


מידע נוסף על התהליך כאן וגם כאן

הסבר מפורט לגבי מילוי טופס DS 160 (כולל צילומי מסך) כאן

לא השתכנעתם שאפשר לעשות את זה לבד?

תכתבו לי מייל מפורט מ- כאן ואנסה לסייע.

  1. ב-ה-צ-ל-ח-ה !
אהבת? שתפ/י את החברים!

12 Responses

  1. סהר

    פוסט מעולה ואינפורמטיבי מאוד למי שרוצה להצליח להוציא ויזה לארהב

  2. מיכל מנור

    הסבר מצוין שיעזור לרבים. חשבתי שהולכים לוותר על ויזה לישראלים. מקווה שזה יקרה עד שאחליט לטוס לשם.

    • hilalevy

      גם אני ציפיתי שהרגע הזה יגיע, אבל קשה לי להאמין שזה יקרה כל כך בקרוב..

  3. עפר קידר

    תודה על המדריך – מילוי הטופס הוא באמת מעיק (במיוחד אם ממלאים אותו לכל המשפחה),כך שפוסט הסברים בעברית ממש עוזר!

    • hilalevy

      תודה עופר, למלא את הטפסים עבור כל המשפחה – זה ניראה לי יצריך יום עבודה (-:

  4. גיל

    פוסט מעולה – למרות שיש לי ויזה כבר שומר לעוד 10 שנים שיפוג התוקף.

השאר תגובה